FNV niet achter plan Pantein-Vivent waarbij honderden ontslagen vallen: ‘Absoluut niet akkoord’ - Omroep Brabant

FNV niet achter plan Pantein-Vivent waarbij honderden ontslagen vallen: ‘Absoluut niet akkoord’

15 augustus 2014 om 08:20
nl
Het nieuwe sociale plan van Thuishulp Pantein-Vivent, waarbij honderden werknemers hun baan verliezen, is nog niet ondertekend door Abvakabo FNV. Dat laat bestuurder Lilian Marijnissen van de grootste vakbond voor medewerkers in de zorg weten.
Geschreven door

Met het sociale plan wendt de thuiszorgverlener, die actief is in Noordoost-Brabant, een faillissement af. Nagenoeg alle medewerkers steunen het akkoord, dat Pantein-Vivent sloot met vakbond VVT. De organisatie moest wel, omdat er anders een faillissement dreigde. [Tweet:body:https://twitter.com/MarijnissenL/status/499876966322167808]
'Over de rug van medewerkers'De FNV is echter buiten de onderhandelingen gehouden, laat Marijnissen weten. De vakbond is niet tevreden over het plan, waarbij 400 van de 2100 medewerkers hun baan verliezen en 900 medewerkers twintig procent salaris in moeten leveren. “Overeind gehouden over de rug van de medewerkers en cliënt?”, twittert de bestuurder.
Eind deze maand wordt duidelijk voor wie van de ongeveer 1800 medewerkers dit gaat gelden. Begin juli had het personeel ingestemd met het sociaal plan. “Nog geen 3 procent was tegen. Het is een zware tijd, maar alle medewerkers snappen dat dit nodig is'', aldus een woordvoerster van de zorgorganisatie in Brabant en Gelderland.
'Ontslagen zijn nodig'In een schriftelijke verklaring laat Pantein-Vivent weten dat de organisatie nu financieel stabiel is. Dit betekent dat klanten die afhankelijk zijn van Pantein-Vivent, de zorg kunnen behouden.
De thuishulpverlener zegt dat de ontslagen nodig zijn, omdat de tarieven voor huishoudelijke hulp de laatste jaren zijn gedaald en het aantal uren huishoudelijke hulp is afgenomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.