Nadine Broersen handhaaft derde plek op EK atletiek ondanks teleurstellend optreden verspringen

15 augustus 2014 om 10:20
nl
Nadine Broersen uit Dongen is vrijdag teleurstellend begonnen aan het EK atletiek in Zürich. Tijdens het verspringen kwam ze tot 6 meter en 16 centimeter, 23 centimeter onder haar persoonlijke record. De concurrentie deed het beter, waardoor de eerste plaats verder uit zicht is geraakt.
Geschreven door

Broersen maakt nog wel steeds kan op een podiumplaats. Ze staat nu derde in het tussenklassement.
Op de laatste dag komt de Dongense nog in actie op de onderdelen speerwerpen en 800 meter. Broersen is normaal gesproken op speerwerpen het sterkste.
Tijdschema zevenkamp (dag twee):18.04 en 19.15 uur: speerwerpen (zesde onderdeel)21.15 uur: 800 meter (afsluiter zevenkamp)
'Niet bezig met plak'"Ik ben niet zo zeer bezig met een medaille", zegt Broersen. "Ik kijk meer naar mijn prestaties op de onderdelen. Als die goed zijn, komt er vanzelf een plak."
"Het kogelstoten heb ik verknald", blikt ze terug op de eerste dag van de zevenkamp. "Het leek wel of ik niet durfde in de ring. De 200 meter (het volgende onderdeel, red.) ging nog, maar ik vond het zwaar om zo laat op de avond nog te lopen. Ik stortte een beetje in."
PuntenrecordBroersen vindt dat ze goed voorstaat en ligt nog altijd koers voor een persoonlijk puntenrecord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.