'Klimaatminaretten': PVV steunt strijd tegen windmolens Ossendrecht

15 augustus 2014 om 10:28
nl
Natuurorganisatie Namiro in Ossendrecht krijgt politieke steun in de strijd tegen vijf windmolens op de Brabantse Wal. De PVV-fractie in Provinciale Staten grijpt de aversie tegen windenergie aan om aan te haken bij de strijd. De PVV schrijft dat zij met stomheid is geslagen nu de bouw van de 180 meter hoge molens door lijkt te gaan.
Geschreven door

"Tientallen miljoenen worden geïnvesteerd in het verfraaien van de Brabantse Wal, waaronder de mooie steilrand bij Ossendrecht. Het is een gotspe om uitgerekend daar een rij van 5 enorme windturbines neer te zetten", aldus fractielid Harry van den Berg.
De PVV is kwaad over het verpesten van het landschap door windmolens. "Zolang het perverse CO2-emissiehandelssysteem in de huidige vorm bestaat, zorgt windenergie voor geen enkele CO2-beperking, voor zover die beperking überhaupt al zin heeft", zegt Van den Berg.
'Klimaatminaretten'Ook voor Ossendrecht haalt de PVV een al eerder gebruikte term van stal. Windmolens zijn volgens de partij 'klimaatminaretten van de Groene Kerk'.  
Maffia-praktijkenDe  PVV vecht al jaren tegen windmolens. De partij beschuldigt windenergieleverancier Eneco van 'maffia-achtige' praktijken. "Deze windhandelaar kwam eerder in opspraak door een verbod op kritiek op te leggen aan gemeentebestuurders langs de kust in ruil voor een zak geld voor betreffende gemeenten."
"Eens zal het tot de Nederlanders doordringen dat windenergie geen weg naar een duurzamere toekomst is, al is het maar omdat die palen na 15 tot 20 jaar van ellende uit elkaar vallen en slechts met enorme subsidies exploitabel zijn", aldus de PVV
Beschermde vleermuizenNatuurorganisatie Namiro in Ossendrecht gaat de komst van vijf windmolens langs het Schelde-Rijnkanaal bij dat dorp desnoods tot aan de Raad van State aanvechten. Volgens voorzitter Jim de Blank van Namiro zijn de windmolens niet alleen landschapsvervuiling maar ook nog eens gevaarlijk voor de vleermuizen in het gebied.
"Ik ben niet tegen alternatieve energie, maar ik kan het niet eens zijn met vijf windmolens die 180 meter hoog zijn. Dat is bijna net zo hoog als de Euromast in Rotterdam", aldus De Blank eerder tegen Omroep Brabant.
VleermuizenDe rechtbank in Breda liet de minister van economische zaken in 2012 opnieuw onderzoek doen naar windmolens in Heijningen. Daar kwamen te veel vleermuizen om het leven door wieken van de windmolens. Dat is een overtreding van de Flora- en Faunawet.
De tegenstanders kregen toen gelijk. De Blank spreekt van een soortgelijke situatie als de vijf windmolens langs het Schelde-Rijnkanaal komen. Hij is optimistisch dat Namiro nu ook gelijk krijgt.
Als de rechter de komst van de windmolens nu wel goedkeurt, overweegt De Blank om naar de Raad van State te stappen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.