Video

Zware regenbuien trokken over delen van Brabant

15 augustus 2014 om 11:35
nl
Het weer in Brabant was vrijdag opnieuw onstuimig. Het KNMI had code geel afgekondigd voor het hele land. Plaatselijk vielen zware regenbuien. Als gevolg van de overvloedige regenval stond het verkeer op de snelweg A58 op veel plaatsen vast.
Geschreven door

In het Eindhovense stadsdeel Woensel stonden rond het middaguur enkele straten blank. Auto's konden er nauwelijks rijden door het vele water. Ook uit de regio Bergen op Zoom werden vrijdagmiddag zware buien en wateroverlast gemeld.
Deze maand is al 80 millimeter regen gevallen, terwijl 73 millimeter normaal is voor de hele maand. Ook juli was kletsnat met 94 millimeter hemelwater, met op sommige plaatsen uitschieters tot boven de 200 millimeter.
1200 meldingen van waterschadeNa het noodweer van begin augustus kwamen er meer dan 1200 meldingen van waterschade binnen. De schade na de enorme regenval bedraagt meer dan 2,5 miljoen euro. Vooral Tilburg en Kaatsheuvel hadden het zwaar te verduren.
Vrijdagavond klaart het op. Wel blijft een enkele bui plaatselijk mogelijk. Meteogroup voorspelt voor zaterdag zonnig weer met een enkele bui. Zondagmiddag valt er weer regen en dat gaat gepaard met wind. Ook de komende week worden buien voorspeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.