Video

NAC-coach Gudelj heeft volle vertrouwen in aanwinst Perica: 'Deze spits gaat goals maken'.

15 augustus 2014 om 14:23
nl
Het duurde even, maar NAC heeft nu toch de gewilde spits binnen. De Kroaat Stipe Perica wordt opnieuw voor een jaar gehuurd van Chelsea. Vrijdagmorgen werd de zaak tussen NAC en de Engelse club beklonken. De 19-jarige Perica is voorlopig de enige, echte spits in de selectie van NAC. "Hij gaat gewoon goals maken", zo is de overtuiging van NAC-trainer Nebojsa Gudelj.
Geschreven door

NAC is al twee maanden bezig om Perica binnen te halen, de technische staf ziet het zitten in de Kroaat. Omdat de deal met Chelsea zo lang op zich liet wachten, lijkt het succes van NAC voor komend seizoen daarmee deels te worden opgehangen aan de pas 19-jarige speler. Perica moet voor doelpunten gaan zorgen, want een andere diepe spits heeft NAC (nog) niet.
"Wij kijken niet naar leeftijd, wij kijken naar kwaliteit", zegt NAC-coach Gudelj. "Stipe heeft een jaar ervaring bij ons. Ervaring met NAC en ervaring met de supporters. Het is een jonge spits met veel potentie. Deze spits gaat gewoon goals maken."
Positie dubbel bezetOver de kwaliteiten van Perica lopen de meningen uiteen. Daarnaast, als hij niet slaagt of geblesseerd raakt, ontstaat er meteen een probleem."Dan moeten we creatief en flexibel zijn", meent Gudelj. "Er zijn ook andere mogelijkheden. Dan praat je over Boateng, Falkenburg of Seuntjens in de spits. Het beste zou zijn om elke positie dubbel bezet te hebben. Wij kijken dan ook nog naar mogelijkheden."
Perica is komende zaterdag nog niet inzetbaar in het duel van NAC tegen PSV. De club hoopt hem op 24 augustus, als NAC tegen FC Twente uitkomt, speelgerechtigd te hebben.  
Mats Seuntjens verbeterenEen alternatief voor de spitspositie is Mats Seuntjens. De Bredanaar is door de technische staf van NAC weer in genade aangenomen nadat hij was verbannen naar het tweede elftal. Trainer Gudelj was niet tevreden over zijn houding en inzet.
"Ik ben blij dat Mats weer terug is", zegt Nebojsa Gudelj over Seuntjens. "Het is een speler met veel potentie voor de toekomst. Alleen op mentaal gebied moet hij stapjes maken. Het was een leermoment voor Mats. Hij heeft aangegeven dat hij soms wat moeite heeft met het uitvoeren van zijn taken. Nu heeft hij doelen gesteld en we gaan er alles aan doen om hem te verbeteren. Hij beseft wat nodig is om goed te presteren in de top."
Slim genoegMats Seuntjens beaamt de woorden van zijn trainer. En niet alleen voor de buhne, zo zit hij niet in elkaar. "Ik heb er zeker van geleerd", zo vertelt Seuntjens. "Het was een klote-periode. Ik besef dat het anders moet. Ik ga er alles aan doen om mentaal sterker te worden. Probeer het bij mezelf te zoeken. Ik vind dat ik er slim genoeg voor ben om me niet opnieuw aan dezelfde steen te stoten.".  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.