Chimpansee geboren in Safaripark Beekse Bergen, moeder en baby-aapje stralen van geluk - Omroep Brabant

Chimpansee geboren in Safaripark Beekse Bergen, moeder en baby-aapje stralen van geluk

15 augustus 2014 om 15:54
Zijn glimlach vertedert. Zijn zwart behaarde lichaam glanst prachtig bij het minste zonlicht. En zijn bolleke zit nu al vol apenstreken. Het maakt hem de mooiste baby van Safaripark Beekse Bergen. Donderdag zag in Hilvarenbeek het nog naamloze en o zo kwetsbare chimpanseetje het levenslicht.
Geschreven door

Het safaripark noemt het baby-aapje de 'Benjamin bij de chimpansees'. Maar liefst vijf jaar moesten de apen in de Beekse Bergen erop wachten.
Lekker droog en warm bij moederDe 'zoon van geluk' werd donderdagochtend geboren. De geboorte verliep snel en zonder complicaties. Moeder en zoon genieten ontzettend van elkaar. "De kleine zat al snel lekker droog en warm bij moeder Centa om te drinken", zegt Joke Priester van het safaripark.
Voor de 31-jarige Centa is het haar eerste jong in Hilvarenbeek. Eerder werd ze al moeder van Ruben, een chimpansee die ook in het safaripark woont.
Komende weken nog spannendDe kleine chimpansee krijgt pas over twee weken een naam, omdat het overlijdensrisico dan vrijwel geweken is.
Het baby-aapje is voor het publiek tijdens de wandelsafari te zien in het Apengebouw.
Vergeet ook de inzet van vader nietTrots mogen we ook zijn op de 15-jarige vader Wakili. Hij kwam 2,5 jaar geleden vanuit het Zwitserse Basel naar Hilvarenbeek. Hij heeft zijn taak, als fokman zorgen voor nageslacht, voor de eerste keer volbracht.
West-Afrikaanse chimpansees worden gemiddeld veertig tot vijftig jaar. In het wild komen ze voor in de tropische egenwouden van Gambia tot Niger. Zwangere vrouwtjes kennen een draagtijd van 200 tot 260 dagen.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...