Video

Breda wil motoren weren uit centrum ondanks afgelasting No-Harleydag

15 augustus 2014 om 16:24
nl
De gemeente Breda neemt op zondag 17 augustus extra maatregelen om motoren te weren uit de binnenstad. Ondanks dat voor die dag de No-Harleydag is afgelast, is de gemeente bang dat motoren naar de binnenstad komen.
Geschreven door

Welke extra maatregelen de gemeente neemt, om de motoren te weren uit het historisch centrum, wil Ton van Schijndel van de gemeente Breda niet zeggen.
Wel benadrukt Van Schijndel dat 'iedereen welkom is in het historisch hart', maar dat 'de motoren buiten het centrum geparkeerd moeten worden'. De inwoners kunnen, op vertoon van een vergunning, overigens wel gewoon het stadshart in met hun voertuigen.
No No-Harleydag BredaSinds 2011 wordt er ieder jaar in Breda een min of meer spontane toerrit voor motorrijders gehouden onder de naam No-Harleydag. In korte tijd is de rit steeds omvangrijker geworden.
Door vele aanmeldingen voor de editie van dit jaar, ongeveer 850, is volgens de gemeente enige organisatie nodig om deze dag veilig te laten verlopen. Daarbij is zondag 17 augustus koopzondag met vele bezoekers aan de binnenstad.  
Op de Facebookpagina van de No-Harleydag Breda zijn uiteenlopende reacties te lezen. Zo vraagt één van de leden zich af of de No-Harleydag nog doorgaat zondag. Terwijl een ander lid het een zielige actie vindt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.