CDA-Statenfractie wil duidelijkheid over wie opdraait voor opruimen drugsafval

15 augustus 2014 om 17:58
nl
Het CDA in Brabant dringt bij het provinciebestuur er op aan om van minister Opstelten duidelijkheid te krijgen over wie nu moet betalen voor het opruimen van drugsafvaldumpingen. Aanleiding is een uitspraak van de Raad van State die vond dat een vrouw uit Valkenswaard niet financieel aansprakelijk kan worden gesteld voor het opruimen van drugsafval op haar terrein.
Geschreven door

Vóór de uitspraak van de Raad van State hielden diverse gemeenten terreineigenaren wettelijk verantwoordelijk voor het opruimen van gedumpt drugsafval en dus ook voor de kosten daarvan.
Geen waarborgfonds, dus...Om die reden vroeg het Brabantse provinciebestuur aan minister Opstelten om een waarborgfonds in te stellen dat gevuld zou moeten worden met afgepakt geld van veroordeelde drugscriminelen. Opstelten wees dat af.
Het CDA Brabant vraagt zich af wie na de uitspraak van de Raad van State financieel verantwoordelijk is voor het opruimen van gedumpt drugsafval.
"Als niemand duidelijk weet wie er eindverantwoordelijk is en er is een negatieve financiële prikkel om drugsafval op te ruimen, dan ontstaat het risico dat overheden naar elkaar gaan wijzen in plaats van dat ze kordaat actie ondernemen", stelt CDA Statenlid René Kuijken in vragen aan het provinciebestuur.
De productie van synthetische drugs tiert welig in Brabant, waardoor het gros van de afvaldumpingen ook in onze provincie plaats vindt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.