Video

Verdacht pakketje in Roëllstraat Oss blijkt geen explosief, bewoners terug naar hun huis

15 augustus 2014 om 20:43
nl
Het verdachte pakketje dat vrijdagavond rond halfzeven in de Roëllstraat in Oss werd gevonden, blijkt geen explosief. Dat heeft de politie laten weten. De geëvacueerde bewoners kunnen weer terug naar hun huis.
Geschreven door

Rond halfzeven kwam de melding van een verdacht pakketje in de Roëllstraat, een woonwijk in Oss. De hulpdiensten rukten massaal uit. De omgeving werd in een straal van tachtig meter afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onderzocht met een robot het pakketje.  
Uit voorzorg ontruimdUit voorzorg werden 21 woningen ontruimd, het ging in totaal om dertig tot veertig mensen. De gemeente had voor een opvangadres gezorgd, maar de bewoners hebben daar geen gebruik van gemaakt.
Zij bleven voor het lint staan kijken en hoopten zo snel mogelijk weer hun huis in te mogen. ''Ik wilde even snel wat spullen ophalen voor mijn zieke vriendin. Zij ligt in het ziekenhuis'',  vertelt een geëvacueerde bewoner van de straat.  
'Ik ben echt boos'De man baalt dat hij nu niet naar zijn zieke vriendin kan. ''Ik kan nu niet eens naar haar toe want ik mag mijn huis niet meer in en daar liggen ook de autosleutels. Dat maakt me echt heel boos.''
Een vrouw die haar huis ineens moest verlaten maakt zich zorgen om haar eigen gezondheid. ''Ik heb een stoma. Wat moet ik nu doen als dat zakje vol is? De nieuwe zakjes liggen allemaal thuis.''
Veel bekijksHet voorval trok veel bekijks uit de omgeving. Volgens buurtbewoners lag het pakket al sinds vrijdagochtend in de straat, ook speelden kinderen nog met het pakket.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.