Honderden gamers passeren Eindhoven in eerste Europese 'gamingtrein' naar gamescom - Omroep Brabant

Honderden gamers passeren Eindhoven in eerste Europese 'gamingtrein' naar gamescom

16 augustus 2014 om 10:43
nl
Game consoles, televisies, gameservers en heel veel virtuele tegenstanders. Vijfhonderd liefhebbers van computerspellen halen zaterdag hun hart op in de eerste Europese 'gamingtrein'. Zaterdagochtend deed de trein Eindhoven aan.
Geschreven door

De trein, die vertrok uit Amsterdam, kwam zaterdagochtend in Eindhoven aan en is onderweg naar het Duitse Keulen. Daar bezoeken de passagiers de gamescom, de grootste gamebeurs van Europa. De vijfhonderd passagiers zijn bezoekers van nieuwssite Tweakers.
Aangepaste treinAan boord van de trein kunnen gameliefhebbers zich vermaken met verschillende games. Volgens Tweakers was het niet eerder mogelijk om in een rijdende trein tegen medereizigers én professionele gamers te gamen.
Hiervoor werd in de LAN-wagon een speciaal intern netwerk en gameserver aangelegd.
DrukPassagier Helger Thur uit Andel stapte zaterdagochtend op de trein in Eindhoven. "Het was even zoeken naar een plekje maar inmiddels heb ik het prima naar mijn zin", laat hij weten vanuit de trein.
Thur kijkt op de gamescom vooral uit naar computerspelserie Fallout. In de trein neemt Thur misschien ook nog een console ter hand: "We hebben ons wel opgegeven, maar er staat een flinke wachtrij voor de wagon."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.