Video

Complete familie doet mee aan 24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther

16 augustus 2014 om 14:01
nl
Het is dit weekend weer oppassen geblazen in Heeswijk-Dinther. Daar wordt namelijk weer geracet op veredelde fietsen met een hulpmotortje, de Solex. Een van die teams bestaat uit familie Van de Ven uit Heesch. Een nieuw team, maar wel uit een solexnest gevormd. Henk van de Ven racet samen met zijn twee dochters Anke en Femke en hun nichtje Sanne.
Geschreven door

In totaal doen meer dan honderd teams uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en voor het eerst ook uit Engeland mee aan de 24-uurs Solexrace. Met hun deelname ondersteunen ze het goede doel, in dit geval KiKa, een stichting tegen kinderkanker.
Uitputtende raceDe race is geen eenvoudige race die in één rechte lijn wordt gereden. De race heet namelijk niet voor niets de 24-uurs Solexrace, dus er wordt ook 's nachts gereden.
Brandweerteam is titelverdedigerDe laatste edities van de 24-uurs Solexrace werden gewonnen door het brandweerteam van Rotterdam. Al sinds 2011 zijn zij niet meer verslagen. Vorig jaar werd er met de 24-uurs Solexrace 25.000 euro opgehaald voor de stichting KiKa.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.