Zinderende basketbalwedstrijd eindigt in nipte nederlaag voor SPM Shoeters: 107-108

4 februari 2015 om 00:04
De basketballers van SPM Shoeters hebben in een zinderende wedstrijd hun eerste Europese thuisnederlaag van dit seizoen geleden. In de Maaspoort was het Russische Avtodor Saratov na verlenging met 107-108 te sterk.

SPM Shoeters stond in het laatste kwart met elf punten voor. Die voorsprong slonk snel na knullig balverlies van Ralf de Pagter (tweemaal), Kees Akerboom en Arvin Slagter. Met nog 36 seconden op de klok was de voorsprong vier punten. Maar dat was niet genoeg om de wedstrijd te winnen. Na de reguliere speeltijd was de stand 81-81 en er moest verlengd worden.
Dunk van Brandyn CurrySPM Shoeters leek de wedstrijd naar zich toe te trekken en toen volgde hét moment van de wedstrijd. Bij de stand 95-94 in het voordeel van Den Bosch kreeg sterspeler Brandyn Curry de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. Door een geblokt schot kregen de Bosschenaren balbezit en de compleet vrijstaande Amerikaan kreeg de bal.
Hij rende meteen naar de basket van de Russen en scoorde met een dunk. Op dat moment was er nog maar vier seconden te spelen. Als hij even had gewacht, dan was er voor de Russen geen tijd meer geweest de stand alsnog gelijk te trekken, want dat was wat er gebeurde.
De pointguard van Avtodor, Courtney Fortson, gooide snel een onmogelijke driepunter raak en daardoor werd het 97-97. Opnieuw verlengen. Stom van Curry die de wedstrijd uit had kunnen dribbelen.
Punten zijn nodigIn de tweede verlenging ging het ook gelijk op, maar trok Avtodor uiteindelijk aan het langste eind. Ondanks een driepunter van Arvin Slagter in de laatste secondes wisten de Bosschenaren niet meer te winnen: 107-108. Door de nederlaag weten de Shoeters dat ze ergens op vreemde bodem punten moeten pakken om door te gaan in de Euro Challenge.