Video

Wethouder Ton Linssen van Bergen op Zoom over tv-fabriek bij Philip Morris: 'We praten er over'

16 augustus 2014 om 19:53
nl
Wethouder Ton Linssen van Bergen op Zoom bevestigt dat er mogelijk een televisiefabrikant op de plek van Philip Morris in Bergen op Zoom komt. De gemeente voert volgens Linssen gesprekken met de Turkse fabrikant Vestel, dat in Bergen op Zoom 3D-televisies wil gaan produceren.
Geschreven door

Dat zou gebeuren met technieken van het Eindhovense bedrijf SeeCubic en dat zou meer dan duizend banen opleveren.
Volgens wethouder Linssen is de gemeente ook nog in gesprek met andere mogelijke kandidaten die op het terrein van Philip Morris willen gaan werken. "Ik vind het dan ook vreemd dat dit nieuws is uitgelekt, maar we zouden het heel mooi vinden als die productie hier naartoe komt."  
'Pas in 2016 weer werk'Wanneer er duidelijkheid komt, is volgens Linssen niet met zekerheid te zeggen. Wel weet de wethouder dat het minimaal tot 2016 duurt voor er weer mensen kunnen werken.
Dit vanwege aanpassingen die aan de sigarettenfabriek moeten worden gedaan. "Ook moeten mensen worden omgeschoold, want je kunt niet ineens die switch maken als werknemer."
OntslagenDe sigarettenfabrikant vertrekt op 1 september voor een groot deel uit Bergen op Zoom. Daardoor verliezen meer dan 1200 mensen hun baan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.