Video

Kritiek op liefhebber (34) die in Volkel in begrafenisauto rijdt: ‘Ik krijg veel negatieve reacties’

16 augustus 2014 om 20:29
nl
Toen Rob van Maasakkers de wagen voor het eerst zag, was het liefde op het eerste gezicht. Waar de meeste autoliefhebbers zweren bij een blinkende Audi A8 of een razendsnelle BMW i8, gaat het hart van Rob sneller kloppen bij het zien van zijn dertig jaar oude Amerikaanse begrafenisauto. In Volkel rijdt hij er graag particulier mee rond. “Mijn ouders hebben dat liever niet. Onze naam komt dan in opspraak”, bekent de 34-jarige Rob.
Geschreven door

Rob heeft een grote voorliefde voor voertuigen met een historische achtergrond. Zo staat in zijn garage nog een oude Duitse ambulance, waar hij - gehuld in ambulancebroederpak - graag in rondrijdt. Deze staat al wat langer in zijn garage.
"Auto's die ambachtelijk zijn gemaakt, vind ik geweldig", vertelt hij. "Ik vergelijk zulke wagens vaak met zwerfhonden. Als niemand voor ze zorgt, gaan ze weg. Dat wil ik niet."
Ongevraagd voorrangBij de ambulance hield het dus niet op. Sinds 2012 heeft Rob een lijkwagen - een Cadillac S&S Victoria - met achterin een doodskist. In 2008 heeft de wagen nog dienst gedaan in Waalwijk. Nu gaat Rob er gewoon mee naar de supermarkt en naar zijn werk. "Ik krijg vaak ongevraagd voorrang", merkt hij dikwijls op. "Dat ligt niet aan mij. De mensen kennen de verkeersregels rondom de stoet niet meer."
Het feit dat er honderden overleden mensen achterin hebben gelegen, doet hem niets. "We zijn in ons land veel te gevoelig voor de dood", stelt Rob. "In Amerika wordt het al doodnormaal gevonden als je particulier met zulke auto's de weg op gaat. De mensen die hierom kritiek op mij leveren, zijn kortzichtig en nogal beperkt in hun denkvermogen."
Lijkwagen voor spooktochtenWat deze Amerikaanse lijkwagen nou zo uniek maakt? "De combinatie van gadgets, het ombouwen achteraf en de historie. Daar smul ik echt van." Klaar met verbouwen is hij nog niet. "Ik denk erover om de auto in de kleuren licht oranje te spuiten. Het dak mag van mij ook de kleur babyblauw krijgen."
Rob wil graag op korte termijn de wagen voor werk gebruiken. "Als mensen de behoefte hebben, kunnen ze mij inhuren. Niet alleen als chauffeur voor een begrafenis, maar bijvoorbeeld ook voor een fotoshoot, bruiloft of zelfs voor een spooktocht."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.