Eindhovenaar Robert Burger wil de 'lekkerste hamburger van Nederland' maken - Omroep Brabant

Eindhovenaar Robert Burger wil de 'lekkerste hamburger van Nederland' maken

16 augustus 2014 om 22:55
nl
Eindhovenaar Robert Burger – what’s in a name – doet zondag in de Westergasfabriek Amsterdam een poging om de lekkerste hamburger van Nederland te maken. Geen slap aftreksel van een hamburger van een fastfoodketen, maar een burger volgens eigen recept. En… de winnende burger komt ook nog eens op de menukaart van Ron’s Gastrobar, het restaurant van topkok Ron Blaauw.
Geschreven door

Men neme… lamsgehakt en meng dat met Hüttenkäse en Marokkaanse specerijen. Maak er een burger van en leg die op een salsa van verse tomaten en limoen op een luchtig Turks broodje. En klaar is de Heisenburger, want zo heet de wedstrijdcreatie van Robert Burger. “Die naam heb ik gekozen omdat 'burger' mijn achternaam is en omdat Heisenberg een personage is in mijn favoriete tv-serie Breaking Bad”, verduidelijkt de finalist.
Drie totaal verschillende hamburgersIn de finale moet hij het opnemen tegen twee koks uit Alkmaar en Amsterdam. Burger: “De ene heeft een Japans getinte burger gemaakt en de andere een oer-Hollandse burger. Drie totaal verschillende hamburgers. Dat wordt dus nog spannend.”
Twee jaar geleden stopte Burger met zijn studie Nederlands om zich te storten op zijn tweede passie: koken. In 1910 Restaurant& Bar in Eindhoven leerde hij de afgelopen twee jaar de beginselen van het professioneel koken.
Eigen restaurantVoor Burger komt er een droom uit als zijn ‘burger’ op de menukaart van het restaurant Ron’s Gastrobar prijkt. Het restaurant is namelijk bekroond met een Michelin-ster. “In september verhuis ik van Eindhoven naar Nijmegen. Daar wil ik op termijn een restaurant, catering of lunchroom beginnen. Het wordt zeker geen hamburgerrestaurant. Ik vind het leuker en uitdagender om met meerdere producten en gerechten aan de slag te gaan.”


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.