Verdeeldheid rondom ‘particuliere begrafenisauto’ in Volkel: ‘Haal de vlaggetjes er maar af’

17 augustus 2014 om 01:18 • Aangepast 21 november 2020 om 23:00
nl
Rob van Maasakkers (34) uit Volkel heeft zaterdagavond een discussie aangewakkerd rondom het rijden in een begrafenisauto in vrije tijd. Op de Facebook-pagina van Omroep Brabant stromen zowel positieve als negatieve berichten binnen over de gepimpte lijkwagen. "Lekker laten rijden", schrijft Jolanda van Delft uit Sprang-Capelle. "Hij valt er toch niemand mee lastig? Ik zeg 'gas erop'."
Profielfoto van
Geschreven door

In Volkel rijdt Van Maasakkers in zijn vrije tijd graag rond met de begrafenisauto. Het leverde hem een hoop negatieve reacties op. Op de Facebookpagina nemen flink wat Brabantse bezoekers het op voor de autoliefhebber. "Wat zeuren mensen toch. Juist vet, zo'n auto", laat Tilburger Diny Eppenhof weten.

Wachten op privacy instellingen...

'Vreemde gewaarwording'Ankie Kuis uit Waalwijk schaart zich achter die woorden. "Als Rob hem straks verder pimpt, is het echt een topauto", jubelt ze. "Ik zou wel even kijken of die vlaggetjes wettelijk wel mogen."
Volgens Martijn de Groot, die in Volkel de auto regelmatig voorbij heeft zien komen, was het de eerste paar weken een 'vreemde gewaarwording' in het dorp. "Maar eerlijk is eerlijk: we zijn er aan gewend. Het geeft wat leven in de brouwerij. Rob doet niemand kwaad."
'Van de weg halen'Niet iedereen vindt dat de begrafenisauto particulier gebruikt mag worden. Een enkeling vindt het respectloos dat Rob met een kist achterin en vlaggetjes voorop in een dergelijke auto rijdt. "Van de weg halen die auto. Abnormaal", laat Bert Westerink verbitterd weten. Tilburger Yvonne Westerink vult aan: "Ik vind het ook niet kunnen. En dan ook nog die vlaggetjes erop."
Bij Regina Berkers uit Eindhoven wordt de indruk gewekt dat er een 'overledene wordt vervoerd'. "Het is niet voor niets een begrafenisauto'", laat de Bredase Emily Rijckhart kort weten. En Rob zelf? "De mensen die hierom kritiek op mij leveren, zijn kortzichtig en nogal beperkt in hun denkvermogen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.