81 aanhoudingen op dancefestival Decibel in Hilvarenbeek, vooral vanwege drugsbezit - Omroep Brabant

81 aanhoudingen op dancefestival Decibel in Hilvarenbeek, vooral vanwege drugsbezit

17 augustus 2014 om 08:10
nl
Op dancefeest Decibel in Hilvarenbeek zijn 81 festivalgangers aangehouden. De meeste aanhoudingen waren vanwege drugsbezit. Dat melden het Openbaar Ministerie en de politie.
Geschreven door

Bezoekers die wapens of drugs bij zich hadden konden zich meteen melden bij een team van justitie, dat op het festival aanwezig was. Meer dan zestig zaken werden op die manier meteen afgedaan. De meesten moesten een boete betalen van maximaal 500 euro.
Het Openbaar Ministerie telde zaterdagnacht zeventig aanhoudingen. Zondagmiddag telde de politie er daar nog elf bij op, wat het totaal op 81 aanhoudingen brengt.
GHB en geweldDe meerderheid van de aangehouden bezoekers werd betrapt op drugs, en dan voornamelijk GHB. Justitie zegt ook dat er aangifte werd gedaan van openlijk geweld.
Uiteindelijk werd in totaal 6000 euro aan bekeuringen geïnd. Negen festivalgangers gingen akkoord met een taakstraf. Drie moeten er later dit jaar voor de rechter verschijnen.
Niet meer welkomVrijdag waren al twee mensen op het campingterrein aangehouden die GHB en 200 xtc-pillen bij zich hadden. Zij moeten voor de rechter komen. Alle aangehouden festivalgangers waren, nadat hun zaak behandeld was, niet meer welkom op het feestterrein.
Volgens het OM waren er ongeveer 60.000 bezoekers op het festival. De meerderheid die dit jaar werd aangehouden, was man. Vorig jaar waren er 28 aanhoudingen. Justitie inde toen in totaal 7500 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.