Video

24-uurs Solexrace in Heeswijk-Dinther afgelopen: 28.000 euro opgehaald voor KiKa

17 augustus 2014 om 15:43
nl
De 24-uurs Solexrace in Heeswijk kwam zondag aan het begin van de avond aan een einde. Er is 28.000 euro opgehaald voor KiKa. De organisatoren van de Solexrace zijn benoemd tot ambassadeurs voor de stichting.
Geschreven door

Een Solex is een veredelde fiets met een hulpmotortje. Een aantal coureurs draagt ook de traditionele witte ‘pothelm’.
Mentale strijdHoewel het rijden op een Solex relaxt oogt, was de wedstrijd voor de deelnemers bijzonder lastig. “Het is een mentale strijd die je zelf aan gaat", vertelde een van de deelnemers. "Vooral zaterdagnacht toen het feest was afgelopen en de mensen naar huis gingen. Dan moet jij nog enkele uren door in het donker."
"Ik was ook liever gaan slapen. Ik denk niet dat ik nog een keer deelneem aan de Solexrace."
Verstopte uitlaatMeer dan honderd teams uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland deden mee. In de pitstraat was het een drukte van jewelste. “Deze uitlaat zit verstopt”, zegt een van de mecaniciens.
Met een schroevendraaier werd de uitlaat van binnen schoongemaakt. “Door het oponthoud zakken we enkele plaatsen in de wedstrijd. Maar daar is het ons niet om te doen. Het gaat ons om het uitrijden, de gezelligheid en het feest achter af”, klonk het vastberaden.
3000 euro meer dan vorig jaarDe wedstrijd was zondagavond afgelopen. Sinds 2011 wordt de wedstrijd gedomineerd door het brandweerteam van Rotterdam. De opbrengst van de 24-uurs Solexrace gaat naar de stichting KiKa. Vorig jaar werd er 25.000 euro opgehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.