Betrapte inbreker brengt nacht door op dak jachthuis in Hilvarenbeek en gooit dakpannen naar politie

17 augustus 2014 om 21:50 • Aangepast 21 november 2020 om 23:00
nl
Een man die zondagavond wilde inbreken in een jachthuis in Hilvarenbeek, werd betrapt en vluchtte het dak op. De politie heeft de hele nacht de handen vol gehad aan de man, die dakpannen naar agenten gooit.
Profielfoto van
Geschreven door

De inbreker werd zondagavond rond acht uur op heterdaad betrapt door de boswachter van Landgoed Gorp en Roovert. De inbreker gaf zich niet zomaar gewonnen: hij klom het dak op en gooide met dakpannen naar de politie. De politie durft niet in te grijpen omdat de kans dat de man uitglijdt groot is.
Verwarde indrukDe politie zegt zondagavond dat de man een verwarde indruk maakt, zo wordt duidelijk uit gesprekken. Er wordt met de man onderhandeld in het Engels. Welke nationaliteit hij heeft, is nog niet bekend. Omdat onderkoeling dreigt, hebben de hulpdiensten hem een deken gegeven. Ook krijgt de man water. Volgens omstanders zou hij ook rustig een sigaretje aan het roken zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Burgemeester aanwezigDe boswachter van Landgoed Gorp en Roovert schakelde de hulpdiensten in. Deze rukten massaal uit. Zo staan er meerdere politiewagens en is de brandweer ook met een hoogwerker aanwezig.
Via de hoogwerker proberen de hulpdiensten contact te maken met de man. Burgemeester Ryan Palmen is ook aanwezig op het landgoed. Hij voert overleg met de officier van dienst. De politie is met een arrestatieteam ter plaatse.
Rijksmonument HilvarenbeekHet jachthuis staat op de lijst van rijksmonumenten in Hilvarenbeek en is eigendom van textielfabrikant Van Puijenbroek uit Goirle. Het huis wordt ook wel 'Het Kasteel' genoemd. Het landgoed ligt in het grensgebied tussen Goirle, Hilvarenbeek en Poppel.
De schade aan het dak is groot, meldt een omstander. De man zou al uren lang dakpannen naar politie en omstanders aan het gooien zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.