Hulpdiensten hebben handen vol aan verwarde man op dak jachthuis Hilvarenbeek

18 augustus 2014 om 10:02 • Aangepast 21 november 2020 om 23:00
nl
De hulpdiensten hebben maandagochtend de handen vol gehad aan een man die op het dak van een jachthuis zat. De man zat er al sinds zondagavond acht uur.
Profielfoto van
Geschreven door

Een arrestatieteam en onderhandelaars waren aanwezig bij het jachthuis. Er moest ook een tolk komen want de man komt uit Estland en spreekt alleen maar Ests. "Alles moet vertaald worden, het is moeilijk communiceren'', zegt een politiewoordvoerster.
De omgeving van het jachthuis aan de Gorp in Hilvarenbeek werd afgezet met rood-wit lint. Hulpdiensten losten elkaar af bij de man. Een hoogwerker van de brandweer waren aanwezig. Ook was er een ambulance uit voorzorg.
FestivalbezoekerBurgemeester Ryan Palmen van Hilvarenbeek liet zich zondagavond informeren over de situatie. Maandagochtend zegt hij dat de man afkomstig is uit Estland. Hij heeft volgens de burgemeester een vrouw en drie kinderen.
De man heeft dit weekend een festival bezocht, de burgemeester weet niet welk festival. Op steenworp afstand van het landgoed werd dit weekend dancefeest Decibel gehouden.
Dakpannen gooienDe man belde zondagavond rond zes uur aan bij het huis op landgoed Gorp en Roovert. De bewoners deden open en de man drong het huis binnen. Wat hij precies van plan was, is niet bekend. De politie stelde eerder dat het om een inbreker zou kunnen gaan.
Een boswachter probeerde de Est naar buiten te krijgen, maar de man vluchtte het dak op en gooide met dakpannen naar de politie. De politie heeft die nacht niet durven ingrijpen omdat de kans dat de man uitgleed groot was.
De bewoners van het jachthuis hebben de nacht ergens anders moeten doorbrengen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.