Straatrover steelt tas van vrouw en knijpt haar keel dicht na achtervolging in Tilburg

18 augustus 2014 om 12:52
nl
De politie heeft zondagmiddag een 40-jarige Oisterwijker aangehouden in Tilburg omdat hij de tas van een vrouw had gestolen. Toen de vrouw hem achtervolgde, kneep hij haar keel dicht. Uiteindelijk kreeg de vrouw haar tas wel terug.
Geschreven door

De 25-jarige Tilburgse fietste zondag rond één uur 's middags over het NS-plein in Tilburg. Ze raakte uit balans door een duw tegen haar schouder. Een man pakte daarop haar tas uit het krat dat voor op haar fiets zat.
'Ik ben verslaafd'Het slachtoffer achtervolgde de man en zag dat hij de Goudenregenstraat inreed. Op de Zuid-Oosterstraat plaatste hij zijn fiets tegen een hek. De Tilburgse liep naar de man toe en schreeuwde dat hij haar tas terug moest geven.
De man pakte haar daarop met beide handen bij haar keel vast en duwde hij haar naar achter. Daarna liep hij weg. Twee voorbijgangers hebben het slachtoffer geholpen. Ze hoorde dat de dader tegen de mannen zei: "Ik ben verslaafd, jullie snappen dit toch niet." Plotseling liet hij de tas los en gaf hem terug.
Amfetamine op zakDe Oisterwijker ging ervandoor maar kon door de politie in de omgeving worden aangehouden. Hij bleek een dolk en zestien gram amfetamine op zak te hebben. Hij heeft de straatroof toegegeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.