Man op dak jachthuis Hilvarenbeek valt na 17 uur in slaap en wordt ingerekend

18 augustus 2014 om 13:21 • Aangepast 21 november 2020 om 23:00
nl
De man die de hele nacht op het dak van een jachthuis in Hilvarenbeek heeft gezeten, is weer op de grond. Een arrestatieteam van de politie heeft hem rond kwart over elf maandagochtend van het dak gehaald. De verwarde man zat toen al zeventien uur op het dak en was in slaap gevallen.
Profielfoto van
Geschreven door

Hij was er zondag rond zes uur 's avonds op geklommen.
Man viel in slaapDe man viel maandagochtend in slaap. Een arrestatieteam van de politie dat in het huis was, kon hem op dat moment inrekenen. Bij zijn aanhouding werd de man wakker. De agenten boeiden hem en zetten hem in een hoogwerker, die hem naar beneden bracht. De aanhouding verliep volgens de politie rustig. De man liep zelf naar de ambulance, waar hij is onderzocht. Inmiddels is hij naar het politiebureau gebracht voor verhoor.
Het is niet bekend of hij drank of drugs heeft gebruikt. Waarom hij op het dak was geklommen, is ook niet duidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

Festivalbezoeker uit EstlandDe man komt uit Estland en bezocht dit weekend een festival. De verwarde man gooide zondag een keukenraam in. Toen de bewoner poolshoogte kwam nemen en de achterdeur openende, drong de man het huis binnen. De boswachter heeft nog geprobeerd om de man aan te houden. Daarop is hij naar het het dak gevlucht. De man gooide vanaf die positie met dakpannen naar de politie. Niemand raakte gewond, wel raakten enkele auto's beschadigd. Ook sloopte de man een dakraampje.
Binnen in het huis richtte de man geen vernielingen aan, maar er moet wel worden schoongemaakt. De hulpdiensten hebben de hele nacht en ochtend de handen vol gehad aan de verwarde man. Onder meer onderhandelaars werden ingezet. Omdat hij alleen Ests sprak werd een tolk ingeschakeld.
Bewoners geschrokkenDe bewoners van het jachthuis zijn erg geschrokken. "Het was een onwerkelijke situatie", zegt de vrouw des huizes. Het jachthuis is eigendom van de textielfabrikant Van Puijenbroek uit Goirle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.