Eindhovense geluidscamera met 1024 microfoontjes maakt kans op plek in Recordboek

18 augustus 2014 om 18:12 • Aangepast 21 november 2020 om 22:59
nl
Een videocamera voor geluid. Zo laat de Sorama Cam van het Eindhovense bedrijf Sorama zich het beste omschrijven. De bijzondere camera bestaat uit 1024 microfoontjes en maakt kans om te worden opgenomen in het bekende Guinness Recordboek. Donderdag zullen de microfoontjes worden geteld door twee onafhankelijke experts.
Profielfoto van
Geschreven door

Soroma doet ook een poging met vier keer zoveel microfoons om het record te verbreken. In totaal komt dat neer op 4096 microfoons.
TrillingenDe Sorama Cam is een soort videocamera, met als bijzonder eigenschap dat hij niet met licht werkt, maar met geluid. Het wordt gebruikt om hinderlijk geluid en storende trillingen op te sporen in apparaten variërend van gehoorapparaten tot auto's.
Het apparaat, dat is voortgekomen uit het promotieonderzoek van Sorama-directeur dr.ir. Rick Scholte aan de Technische Universiteit Eindhoven, is 64 bij 64 centimeter groot.
Recordhouder nu heeft 1020 microfoonsHet huidige record staat grootste microfoonconstellatie staat op naam van de 'World Largest Microphone Array' van de technische universiteit MIT uit Amerika. Dat apparaat, bestaande uit 1020 microfoons, wordt gebruikt om naar individuele stemmen te luisteren in mensenmassa's.
Als de Eindhovense geluidscamera meer dan 1020 microfoons heeft, wordt deze opgenomen in het Guinness Recordboek. [YouTube:body:http://youtu.be/dJ4NKq7trTA]  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.