2000 kilometer gefietst naar Vaticaanstad in Rome: 'Niet ongeschonden aangekomen'

18 augustus 2014 om 18:15 • Aangepast 21 november 2020 om 22:59
nl
Het 'was afzien' en het kostte een paar gekneusde ribben, maar het was het helemaal waard. Kapelaan Patrick Kuis uit Den Bosch en zijn kameraad Ernst-Jan van Loenen zijn 'eindelijk' aangekomen in Vaticaanstad in Rome. Daarmee hebben ze hun missie voltooid: 2000 kilometer fietsen in twee weken tijd.
Profielfoto van
Geschreven door

"We zijn niet ongeschonden uit deze reis gekomen", lacht Kuis, "maar het was ontzettend bijzonder en erg uniek", vult Van Loenen snel aan.
De twee Bosschenaren vertrokken vanaf de Sint-Jan in Den Bosch. Ze droegen bij hun fietstocht ingestuurde intenties met zich mee. "We hebben iedere dag gebeden en zo nu en dan hebben we ook een mis opgedragen", legt Kuis uit.

Wachten op privacy instellingen...

'Vergeet je niet meer'Volgens de kapelaan was het absolute hoogtepunt van de reis de mis die hij in het Oostenrijkse plaatsje Ried in het Duits mocht opdragen. "De zusters waren zo gastvrij en vonden de mis helemaal geweldig", blikt de sportieve fietser terug. "Zoiets vergeet je niet meer."
De intenties die de Bosschenaren 'letterlijk' met zich mee droegen, zullen deze week tijdens de Heilige Mis worden opgedragen in de Vaticaanse Sint-Pietersbasiliek. "We hebben veel moeten doorstaan, maar dat was het allemaal waard. Zo zijn we tijdens slecht weer hard gevallen. Daarbij liep ik enkele gekneusde ribben op", vertelt Van Loenen.

Wachten op privacy instellingen...

Bekenden tegengekomenKuis heeft wat last van zijn knie, maar hoeft niet te klagen, zegt hij. "We hebben op een paar dagen na echt prachtig weer gehad. Onderweg zijn we zelfs wat bekenden tegenkomen op de fiets. Toevalliger kan haast niet", lacht Kuis.
Het tweetal fietste speciaal voor jongeren die net zo oud zijn als zij, en die leven met 'groot verdriet en veel zorgen'. "Die kom ik tegen op straat en in de kroegen", zo legde Kuis vlak voor de reis uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.