Berouwvolle zwemmer betaalt na dertien jaar alsnog voor stiekem binnenglippen Stappegoor Tilburg

18 augustus 2014 om 20:35
nl
Zwembad Stappegoor in Tilburg kreeg onlangs een wel heel bijzondere brief. De anonieme schrijver biecht hierin op dat hij of zij dertien jaar geleden een keer zonder te betalen langs de baliemedewerkster was binnengeglipt. De spijtoptant heeft nu alsnog het toegangskaartje betaald: bij het schrijfsel zat een briefje van vijf euro.
Geschreven door

"Jong, stom, blind was ik toentertijd. Nu dertien jaar later begin ik me eigen steeds meer te verdiepen in de islam, en hierin te praktiseren. Het is me nu duidelijk geworden dat je als mens zijnde, niet alleen recht naar jezelf en de Heer moet hebben, maar ook naar je medemens."
Hij gaat verder: "Ik probeer nu dan ook om alle slechte dingen die ik in het verleden richting de mens heb gedaan, goed te maken", staat in de brief. De schrijver biedt ook excuses aan en vraagt om vergeving.
'Enorme glimlach'"Het is leuk om te zien dat ook dit voorkomt in deze maatschappij", zegt een woordvoerder van de gemeente Tilburg. Hij bevestigt dat het Sportbedrijf Tilburg, waaronder het recreatiebad valt, de brief enkele weken geleden heeft ontvangen. "Zo'n brief tovert een enorme glimlach op de gezichten van de medewerkers. Zoiets gebeurt niet dagelijks."
De anonieme schrijver heeft zelfs minimaal vijf cent 'fooi' gegeven. Op de website van recreatiebad Stappegoor is namelijk te lezen dat een los kaartje voor personen vanaf 4 jaar op dit moment 4,95 euro bedraagt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.