Beeld gestolen uit het Sprookjesbos van de Efteling: 'Helaas gebeuren deze dingen soms'

18 augustus 2014 om 22:59 • Aangepast 21 november 2020 om 22:59
nl
Krakeeltje is vorige week gestolen uit het Sprookjesbos van de Efteling. Dat meldt een woordvoerder aan Omroep Brabant. Het pretpark baalt van de diefstal, maar wil geen maatregelen nemen. "De charme van het Sprookjesbos is dat je je ook echt in een sprookjesachtig bos waant. Het afschermen van beelden gaat ten koste van de sfeer."
Profielfoto van
Geschreven door

Krakeeltje is een bewegende kraai die bij de trap naar de voordeur van Roodkapje staat. Het beeld is door één of meerdere dieven afgebroken en meegenomen. "Heel vervelend", vertelt een woordvoerder. "Het beeld wordt vervangen. Helaas gebeuren deze dingen soms."

Geen aangifteDe Efteling heeft besloten geen aangifte te doen. Volgens de voorlichter schiet het pretpark daar weinig mee op. Er hangen in het bos camera's, maar de kans is klein dat de dader daarop te zien is.
Het is overigens niet de eerste keer dat Krakeeltje wordt vervangen. Enkele jaren geleden kreeg de tamme kraai al een moderner model. De kraai is al meer dan vijftig jaar een bekend karakter in het Sprookjesbos. Hij kan zijn kop draaien en opent af en toe zijn bek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.