Kom van dat dak af! Zeven Brabantse gebeurtenissen waarbij mensen het dak op vluchtten

19 augustus 2014 om 02:51
nl
De politie had zondagavond en maandag de handen vol aan een man die op het dak van een jachthuis in Hilvarenbeek was geklommen. De inbreker uit Estland gooide met dakpannen naar de politie. Pas nadat hij na zeventien uur in slaap was gevallen, kon de politie hem inrekenen. De politie had dit jaar vaker te maken met inbrekers of verwarde mensen op daken.
Geschreven door

In juni probeerde een drugsverdachte in Waalwijk te vluchten voor de politie. De man klom vermoedelijk via het raam het dak op toen agenten aanbelden bij een huis in de Grotestraat. Toen hij naar een ander dak wilde springen, viel de man acht meter naar beneden.
Bekogeling met dakpannenNet als in Hilvarenbeek werden agenten in Megen ook bekogeld met dakpannen. Toen de politie een 29-jarige man wilde arresteren, klom hij op het dak van zijn huis. Vervolgens gooide hij enkele dakpannen naar beneden, die agenten konden ontwijken door opzij te springen. Volgens de man mikte hij niet op de agenten, maar gooide hij de dakpannen uit frustratie naar beneden omdat de politie zich volgens hem niet aan de afspraken hield. De man klom daarna weer naar binnen en deed deur open voor de agenten.
In mei vluchtte een hardrijder in Landhorst ook voor de politie. Hij klom op het dak van een schuur aan de Klotweg. De man had te hard gereden en negeerde een stopteken. Na een zoektocht van een halfuur vonden agenten hem op het dak van de schuur.
Verwarde PoolIn Loon op Zand werd in april een verwarde en bebloede Pool van het dak van een huis gehaald. Hij had geen schoenen aan en zijn voeten zaten onder het bloed. Hij kon niet vertellen waarom hij op het dak was geklommen.
Op de Markt in Eindhoven ging het in maart flink mis. Een hotelgast klom op het dak van het Queen Hotel, toen hij probeerde te vluchten voor de hoteleigenaar en politie. Die zaten hem achterna, omdat de man in eerste instantie zijn hotelkamer niet wilde verlaten. De man overleefde de val niet.
ArrestatieteamEen arrestatieteam van de politie moest er in het Limburgse Echt aan te pas komen om een verwarde Tilburger van een schooldak te halen. Ook deze man gooide met dakpannen. Eerder kwam hij met de trein in Echt aan, waarna hij met ontbloot bovenlijf over het spoor rende.
Tot slot hield een roeptoeter de buurt wakker in Bergen op Zoom. Een 40-jarige man stond daar in maart een nacht lang op een dak te schreeuwen. Toen de politie hem aanhield, troffen ze ook inbrekersspullen aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.