No Harleydag Breda: vijftig politiemensen, acht boa's en zes verkeersregelaars extra ingezet

19 augustus 2014 om 20:06
nl
Volgens de politie en de gemeente zijn er zondag in Breda vijftig politiemensen, acht boa's en zes verkeersregelaars meer ingezet dan op een gewone zondag. Dat had te maken met de No Harleydag waarvoor het centrum van de stad hermetisch werd afgesloten voor motorrijders, om zo te voorkomen dat motoren de stad in zouden rijden.
Geschreven door

Naast politie werden ondermeer drones, een helikopter en een camera-auto ingezet.
'Geen kwade bedoelingen'Desondanks kwamen honderden motorrijders naar Breda. Uiteindelijk besloten zij niet het centrum in te rijden om te laten zien dat de ze geen kwade bedoelingen hadden.
De Bredase partij BOB stelt vragen over de kosten die zondag zijn gemaakt. BOB wil weten hoeveel de beveiliging heeft gekost en waarom er zoveel inzet is geweest. "Ook willen we weten of bezoekers van de koopzondag in Breda hinder hebben gehad van de afgesloten stad, want het leek wel een vesting", vertelt fractievoorzitter Cees van der Horst.  
2500 likesBezoekers van het centrum reageerden zondag verontwaardigd op de veiligheidsmaatregelen in het centrum. Op Facebook is een oproep om de Harleydag in Breda terug te krijgen al meer dan 2500 keer geliket.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.