Van Lanschot sponsort nieuwe hoofdingang Van Gogh Museum in Amsterdam

19 augustus 2014 om 14:46
De overeenkomst, Guha rechts (foto: Van Landschot)
De overeenkomst, Guha rechts (foto: Van Landschot)
Van Lanschot Bankiers in Den Bosch is vanaf volgend jaar sponsor van de nieuwe hoofdingang van het gerenommeerde Van Gogh Museum in Amsterdam. De bank zal de bouw van de nieuwe entree, die in de zomer af moet zijn, financieel ondersteunen.
Geschreven door

De Bossche bank en het museum tekenden de sponsorovereenkomst maandag, zo maakten ze bekend. "We hebben veel affiniteit met de missie van het museum", zo legt bestuursvoorzitter Karl Guha uit. "Van Lanschot is altijd toegewijd geweest aan kunst en cultuur: als een verzamelaar, maar ook als een organisatie die artiesten en musea helpt met hun initiatieven."
Voor het museum is de deal met Van Lanschot met name belangrijk, omdat met het geld de hoofdingang kan worden gerealiseerd en aantrekkelijk kan worden gemaakt. "De uitbreiding van ons museum helpt ons om meer bezoekers te ontvangen in de toekomst en ze beter door het museum rond te leiden", aldus Axel Rüger van het Van Gogh Museum.
Deal voor drie jaarDe financiering van de nieuwe hoofdingang kwam mede tot stand dankzij hulp van de overheid, sponsoren, fondsen en bedrijven. De overeenkomst tussen Van Lanschot en het Van Gogh Museum staat voor drie jaar vast en begint vanaf 1 januari.

Wachten op privacy instellingen...