Bredase dj Tiësto en Wim van de Donk doen mee aan internetrage ALS Ice Bucket Challenge

19 augustus 2014 om 15:24
nl
Waar we eerst de neknominatie hadden, is de internetrage van dit moment de ALS Ice Bucket Challenge. Via social media word je genomineerd om binnen 24 uur een emmer ijswater over jezelf heen te gooien, dat te filmen en te delen. De Bredase dj Tiësto deed inmiddels ook mee, net als commissaris van de Koning Wim van de Donk. Welke bekende Brabanders volgen?
Geschreven door

Het idee achter de ALS Ice Bucket Challenge is simpel. Als je wordt genomineerd, maar je doet niet mee, word je geacht een bedrag te doneren aan de ALS Association, een organisatie die zich inzet voor bestrijding van de ernstige spierziekte ALS.
IJswater én donatieTijs Verwest, zoals Tiësto eigenlijk heet, besloot om zowel een emmer ijswater over zich heen te laten gooien als geld te doneren.
[YouTube:body:http://youtu.be/cMiAtmcSIug]
Wim van de Donk, Commissaris van de Koning, plaatste dinsdag ook een video op Facebook. Hij deed het wat meer bescheiden, met een beker ijswater. Van de Donk nomineerde onder meer Guus Meeuwis.
De ALS Association maakte maandag bekend dat van 29 juli tot en met 18 augustus 15,6 miljoen dollar is opgehaald, tegenover 1,8 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder.
Sterren doen massaal meeBekendheden vanuit de hele wereld doen mee, waaronder voetballer Cristiano Ronaldo, acteur Charlie Sheen, Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en Bill Gates, medeoprichter van Microsoft.
[YouTube:body:http://youtu.be/3vu01fYhEpc][YouTube:body:http://youtu.be/6TLzOW39WXw][YouTube:body:http://youtu.be/-fnKBISyxr0]
Charlie Sheen deed natuurlijk op geheel eigen wijze mee met de uitdaging.
[YouTube:body:http://youtu.be/qat9gR5nrpM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.