Perica moet NAC aan goals helpen: 'Over Van Hooijdonk riepen ze ook dat hij niet kon voetballen'

19 augustus 2014 om 18:44
nl
Stipe Perica is sinds zaterdag weer in Breda. NAC huurt de spits opnieuw voor een seizoen van het Engelse Chelsea. De verwachtingen zijn inmiddels hooggespannen, want het was voor NAC niet makkelijk om de aanvaller naar Breda te krijgen. "Mijn werk is om te scoren, ik ben nu een betere speler dan vorig jaar."
Geschreven door

Stipe Perica kwam vorig seizoen met name als invaller in het veld bij NAC. De spits deed dan doorgaans wat van hem verlangd werd: scoren. De technische staf van de Bredase club haalde hem daarom opnieuw naar Breda, nu als basisspeler.
Beter geworden "Hij maakte op ons vorig jaar een goede indruk", zegt assistent-trainer Marino Pusic. "Wij zijn dan ook blij dat hij er weer is. Hij heeft enorme stappen gemaakt. Hij heeft zijn waarde vorig jaar bewezen, hij scoorde belangrijke goals. Volgens mij was hij één van de meest efficiënte spelers van de eredivisie."
Perica zelf is ook blij dat hij terug is in Breda. Zijn werkgever Chelsea lag lange tijd dwars, maar de spits had zelf eind vorig seizoen al bedacht om langer bij NAC te blijven. Eind vorige week kwam er groen licht vanuit Engeland. "Ik denk dat het goed is voor mijn carriëre", zegt de aanvaller. "Ik ben erg blij. Breda is mijn tweede thuis. Mijn werk is om goals te scoren. Ik denk dat ik nu beter dan vorig jaar."
Pierre van Hooijdonk Stipe Perica was vorig seizoen populair op de tribunes van het Bredase Rat Verlegh Stadion. De NAC-fans prezen zijn enthousiasme en tomeloze inzet. Bovendien pikte de diepe spits, voornamelijk als invaller, zijn doelpunten mee. Toch wordt er in Breda ook gefluisterd dat Perica niet zo'n geweldige voetballer is.
"Dat is grote onzin", zegt Marino Pusic. "Volgens mij riepen ze dat destijds ook over Pierre van Hooijdonk. Dat hij niet kon voetballen en van alles miste. Maar wat hij voornamelijk goed deed, was doelpunten maken. Belangrijk zijn voor zijn ploeg. Nou, dat wordt van een spits verwacht. Allemaal leuk en aardig als je iemand kan passeren op de vierkante meter, maar als je actie geen rendement heeft... dan pas kun je niet voetballen."
Ten Rouwelaar gaat met Perica pratenAanvoerder Jelle ten Rouwelaar plaatste tijdens de voorbereiding zijn vraagtekens bij de komst van Perica."Ik zag liever een meer ervaren spits", zo zegt hij. "Iemand die het elftal echt op sleeptouw kan nemen en die andere jongens ook beter kan maken. Dat kan Stipe nog niet. Hij heeft nog alle aandacht zelf nodig. Nu is hij hier en moeten we zorgen dat hij gaat scoren. Dat we gelukkig worden met hem."
Het is niet zo dat Ten Rouwelaar Perica liever niet had zien komen. Er is geen frictie. "Nee, Stipe weet zelf ook dat ik hem altijd help. Dat ik voor hem klaar sta. Ik vind het een aardige jongen en hij heeft ook genoeg kwaliteiten. Vandaag staat het op de agenda om even met hem te praten. Ik heb geen harde woorden gesproken, ik heb alleen iets over de spitspositie gezegd. Ik ga het aan Stipe uitleggen, maar dat zal niet zo spannend zijn."  
Dat klopt, want Perica zegt lachend over Ten Rouwelaar: "Er is geen probleem, anders zou ik niet met hem praten. Hij is goed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.