Man op dak van jachthuis Hilvarenbeek ‘was verdwaald en had geen kwade bedoelingen’ - Omroep Brabant

Man op dak van jachthuis Hilvarenbeek ‘was verdwaald en had geen kwade bedoelingen’

20 augustus 2014 om 09:22
nl
De 42-jarige man uit Estland die zondagavond op het dak van een jachthuis in Hilvarenbeek klom ‘was verdwaald en had geen kwade bedoelingen'. "Het is een toerist die een paar verkeerde beslissingen heeft genomen." Dat laat een landgenoot weten aan Omroep Brabant.
Geschreven door

Samen met vijftig Esten hadden ze een festival in de omgeving van Hilvarenbeek bezocht.
VerdwaaldDe opgepakte Est zou een vrouw en drie kinderen hebben en eigenaar zijn van een bouwbedrijf. 'Hij is eerder van het festival weggegaan omdat hij de volgende dagen moest werken. Onderweg is hij verdwaald en bij het huis terechtgekomen. Daar heeft hij onderdak gezocht in een schuur en vermoedelijk drugs gebruikt om de tijd te doden’, laat de anonieme briefschrijver weten.
‘Toen hij ontdekt werd door de boswachter is hij waarschijnlijk doorgedraaid. Hij wilde niet inbreken en had zeker geen kwade bedoelingen. De dakpannen gooide hij naar beneden om houvast te krijgen op het gladde dak. Hij was bang om te vallen.’
Niet voorgeleidDinsdag werd besloten dat de man niet zal worden voorgeleid. Dat betekent dat er geen reden meer is om de man langer vast te houden.
Uiteindelijk viel de man maandagochtend in slaap en wist een arrestatieteam hem van het dak af te krijgen.
Nog niets bekend over motievenDe man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij is verhoord. De politie wil nog niets zeggen over de motieven van de man om het jachthuis binnen te dringen en vervolgens op het dak te klimmen.
De man wordt naast de poging van zware mishandeling verdacht van huisvredebreuk en vernieling.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.