Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen noteert verlies door 'overgangsjaar'

20 augustus 2014 om 10:31
nl
Bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen heeft in de eerste helft van dit jaar meer verlies geleden dan in dezelfde periode een jaar geleden. Het bedrijf ziet wel herstel op de woningmarkt, zo liet het woensdag weten.
Geschreven door

Voor Heijmans verliep het eerste halfjaar niet goed. Het noteerde een nettoverlies van acht miljoen euro, terwijl dat verlies dezelfde periode vorig jaar nog vijf miljoen bedroeg. Daarnaast daalde de omzet van 912 miljoen euro tot 823 miljoen euro.
"Met het resultaat ben ik niet tevreden. Het moet gewoon beter", laat bestuursvoorzitter Bert van der Els weten in een verklaring. Heijmans hield eerder al rekening met tegenvallende cijfers, omdat het dit jaar al eerder een 'overgangsjaar' noemde. Hiermee doelt Heijmans erop dat de bodem op de woningmarkt naar verwachting is bereikt en dat de markt snel weer zal aantrekken.
'Duidelijk perspectief'Overigens ziet de topman in het sterk gegroeide orderboek, dat eind 2013 nog een waarde had van 1,6 miljard euro, een 'duidelijk perspectief voor verbeteringen'. Onlangs kreeg Heijmans nog een forse order binnen van de gemeente Leiden. Het bouwbedrijf mag een groot deel van het centrum van de stad opknappen.
Heijmans constateerde wel een 'significant' herstel op de huizenmarkt de afgelopen maanden, mede door de lage hypotheekrente. Het wist zo het verlies op de woningmarkt te halveren tot 4 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.