Steeds meer berovingen door babbeltrucs: 'verwarmingsmonteur' nu vermoedelijk ook actief in Brabant

20 augustus 2014 om 13:37 • Aangepast 21 november 2020 om 22:58
nl
De politie waarschuwt dat steeds meer mensen slachtoffer worden van babbeltrucs. Zo is een oplichter, die eerder in Zeeland in diverse plaatsen zijn slag sloeg, nu vermoedelijk ook actief in West-Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

De man, die een Belgisch accent heeft, belt bij mensen aan en doet zich voor als verwarmingsmonteur. Hij heeft het met name gemunt op bejaarde personen.
'Firma Janssen'Dinsdagmiddag bleek dat de portemonnee van een 79-jarige vrouw uit Hoogerheide was gestolen nadat een verwarmingsmonteur zich in de woning van de vrouw had binnengepraat. Hij belde rond tien voor vijf aan bij het huis aan de Wouwbaan en vertelde dat hij van de firma Janssen was.
De man rekende 22,50 euro aan voorrijkosten af. De vrouw ontdekte de diefstal nadat de man was verdwenen. In Zeeland werden in onder meer Tholen, Yerseke en Goes mensen op soortgelijke wijze bestolen.
Vrouwen van naaibedrijfIn Bergen op Zoom werd dinsdagavond een 77-jarige vrouw eveneens slachtoffer van een babbeltruc. Twee vrouwen belden rond acht uur 's avonds aan bij haar woning aan de Rijtuigweg-Zuid en vertelden dat zij een naaibedrijf hebben. Zij wilden kennismaken met de vrouw en om hun goede wil te tonen gaven zij het slachtoffer een cake.
De vrouw liet de twee binnen. Na enige tijd verlieten zij weer de woning waarna de 77-jarige vrouw ontdekte dat er sieraden waren verdwenen. De politie vermoedt dat een derde dader hierbij betrokken was.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.