Parodie op website Jumbo na drukfout op kassabonnetje: Super Mart Ken

20 augustus 2014 om 13:32 • Aangepast 21 november 2020 om 22:58
nl
Jumbo heeft dinsdagavond in de spotlights gestaan op Twitter. Wie een typefout maakt in het webadres van de Veghelse supermarktgigant, komt uit op een wel heel bijzondere pagina. Dat zorgde dan ook voor het nodige vertier.
Profielfoto van
Geschreven door

De karakteristieke geelwitte Jumbosite kent een opmerkelijk broertje. Draai één letter om en je komt uit op Jumbo Super Mart Ken, een parodie op Jumbosupermarkten.nl. De bedenker neemt de naam letterlijk: een olifant met een supermanpak met het gezicht van sportpresentator Mart Smeets, met daarboven op een Ken-speelpop.
Drukfout op kassabonHet webadres van de humoristische site is al sinds 2006 geregistreerd, maar kreeg pas begin deze maand de huidige vorm. De maker zou op het idee zijn gekomen door een drukfout op een kassabonnetje.
Dinsdag merkte het grote publiek de site op nadat iemand de link op Twitter deelde. De meesten konden de Jumbo Super Mart Ken wel waarderen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ludieke reactie JumboJumbo reageerde op ludieke wijze op de parodie. Het bedrijf riep de website Jumbo Super Mart Barbie in het leven, die Jumbo Super Mart Ken uitnodigt om één minuut gratis boodschappen te komen doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.