Doodsoorzaak van baby in boodschappentas in Eindhoven nog steeds niet bekend

20 augustus 2014 om 15:15 • Aangepast 21 november 2020 om 22:58
nl
De doodsoorzaak van de baby die in Eindhoven in een boodschappentas werd gevonden, is nog onbekend. Het Openbaar Ministerie heeft ook nog veel vragen over het eindprocesverbaal over de Poolse moeder van de baby. Dat werd woensdag duidelijk tijdens de zitting in de rechtbank van Den Bosch.
Profielfoto van
Geschreven door

Het sectierapport loopt vertraging op, omdat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) druk bezig is met het identificeren van de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Verschillende onderzoekers van het NFI zullen waarschijnlijk toch nog moeten worden gehoord. Mogelijk moet er een second opinion komen.
Meer onderzoek nodigZowel het Openbaar Ministerie als advocaat Monique Hendriks van de verdachte vroeg om meer onderzoek. Hendriks: "Het is maar de vraag of er ooit meer duidelijkheid komt."
Ook moet er nog een deskundige worden aangewezen die de vragen van het OM over het eindprocesverbaal kan beantwoorden. De zaak is aangehouden voor onbepaalde tijd.

Wachten op privacy instellingen...

Vrouw op vrije voetenDe baby werd maandag 10 maart gevonden door voorbijgangers in de brandgang tussen de Klundertstraat en Zevenbergenstraat in Eindhoven. Bij de vorige zitting oordeelde de rechter dat er voldoende bewijs is dat de vrouw haar pasgeboren baby heeft gedood, maar alleen uit vrees voor ontdekking van haar zwangerschap.
Bewijs voor klassieke moord is er niet, lichtte de rechter destijds toe. Daardoor kwam de vrouw, die wordt beschuldigd van kindermoord, op vrije voeten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.