Motorrijder zonder rijbewijs sleurt agent mee bij aanhoudingspoging Eindhoven

20 augustus 2014 om 15:46
nl
Een motorrijder uit Eindhoven heeft dinsdagavond een motoragent die hem wilde aanhouden, omvergereden en een stuk meegesleurd. De politie zat hem achterna omdat zijn motor geen kentekenplaat had. Bij zijn uiteindelijke aanhouding bleek ook dat hij geen rijbewijs had.
Geschreven door

De 20-jarige Eindhovenaar trok de aandacht van twee motoragenten omdat hij een motorfiets zonder kenteken bestuurde. Toen de agenten hem in de Kruisstraattunnel in Eindhoven wilden controleren ging hij ervandoor.
Daarbij reed hij over het fietspad, negeerde het rode verkeerslicht en moesten enkele mensen opzij springen om hem te ontwijken.
MeegesleurdNa de achtervolging in de Eindhovense binnenstad reed de motorrijder via de Heilige Geeststraat een parkeerterrein op. Toen een motoragent hem daar wilde klemrijden, reed de verdachte hem omver.
De agent greep zich aan hem vast, maar de verdachte gaf gas en sleurde hem een eindje mee. Die politieman zag kans de motor af te remmen, waardoor ze beiden vielen. De verdachte is toen weggerend en werd met hulp van een burger aangehouden.
De Eindhovenaar reed zonder kentekenplaat en zonder rijbewijs op een onverzekerde motor, zo bleek. Hij zit vast op het politiebureau. De meegesleurde motoragent heeft pijn aan knie, pols, nek, schouders en rug.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.