Gevangenen in Tilburg lopen uur lang rondjes voor Villa Pardoes

20 augustus 2014 om 17:51
nl
72 Belgische gedetineerden in de gevangenis van Tilburg spannen zich komende vrijdag in voor Villa Pardoes. Zij lopen een uur lang rondjes om het sportveld en worden daarbij gesponsord door de inrichting. De opbrengst, vijf euro per gevangene, gaat geheel naar het vakantieverblijf in Kaatsheuvel.
Geschreven door

Ook de medewerkers van de afdeling sport van de gevangenis dragen een steentje bij. Zij doen op 7 september mee aan de Tilburg Ten Miles en laten zich daarbij individueel sponsoren.
Voor ernstig zieke kinderenVilla Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel dat een gratis vakantie biedt voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van vier tot en met twaalf jaar.
Sportinstructeur Marcel Coolen van de Tilburgse gevangenis legt uit hoe het idee is ontstaan: "Vorig jaar deden we als medewerkers van de gevangenis al mee met de Ten Miles. Dit jaar hebben we ook de gevangenen gevraagd hun steentje bij te dragen. Daar is massaal gehoor aan gegeven."
De sponsorloop werkt voor de gevangenen iets anders dan normaal, Coolen: "Per gedetineerde zal de inrichting vijf euro sponsoren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.