Video

Zwemmer Marcel Schouten is met zwemgoud al terug in Eindhoven

20 augustus 2014 om 20:57 • Aangepast 24 april 2020 om 16:27
nl
Het EK zwemmen in Berlijn duurt nog tot en met zondag. Toch is één zwemmer met een gouden medaille al terug in het Eindhovense zwembad. Het gaat om Marcel Schouten van het NTC Eindhoven, die samen met Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal goud won op het nieuwe onderdeel: ploegen achtervolging.
Geschreven door

Geschiedenis schreef het driekoppige ploegje bestaande uit Ferry Weertman, Sharon van Rouwendaal en Marcel Schouten. Geschiedenis omdat Nederland voor het eerst op een Europees zwemtoernooi meedeed aan het jonge onderdeel ploegenachtervolging.
Jagen op je tegenstanders Net als bijvoorbeeld bij  een ploegentijdrit in het wielrennen, gaat bij het nieuwe zwemonderdeel om de minuut een ploeg het water in die 'jaagt' op andere ploegen.
Uiteraard is het de bedoeling dat een ploeg zo snel mogelijk het vijf kilometer lange parcours aflegt. Communiceren onderweg doen zwemmers door bij elkaar op de voeten te slaan. Een soort geheimtaal voor opschieten of  'we zijn nog bij elkaar'.
Berlijn of EindhovenMarcel Schouten is al terug in Eindhoven omdat hij in Berlijn zijn programma al heeft afgewerkt. Hij zwom de gouden ploegen achtervolging en individueel ook nog eens de 25 kilometer open water. Daar finishte hij als achtste. Zijn ploegmaten Van Rouwendaal en Weertman zijn nog in Berlijn omdat zij ook meedoen aan het toernooi in het zwembad.
Eind augustus wordt tijdens het Nederlands kampioenschap open water ook een ploegenachtervolging gehouden. Die wedstrijd vindt plaats in het kanaal bij Oirschot over een afstand van drie kilometer.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.