Gezwicht voor alle reacties: diamanten echtpaar krijgt toch bloemetje van gemeente Rucphen

20 augustus 2014 om 19:41
nl
Het echtpaar Henk en Nel Braat uit Rucphen heeft alsnog een bloemetje gekregen voor hun diamanten huwelijk. Het uitblijven daarvan kwam burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen dinsdag op harde kritiek te staan, waarna ze woensdagochtend alsnog besloot om het zestigjarige bruidspaar een bezoekje te brengen.
Geschreven door

Vanwege de ernstige ziekte van de 86-jarige Henk had Nel (81) laten weten dat ze liever geen bezoek aan huis kreeg van de burgemeester, pers en fotograaf. De gemeente besloot daarop dan ook maar geen cadeautje en bosje bloemen te sturen.
Van der Meer Mohr moest het daarna op diverse internetfora ontgelden en bood vervolgens wel haar excuses, maar nog altijd geen bloemetje aan. Dat kwam woensdagochtend in orde toen ze toch even op de koffie ging bij het Rucphense echtpaar en een boeket overhandigde.
Regels aangepastVoor de familie Braat is daarmee de kous af. "Al die aandacht was absoluut niet de bedoeling. Ik ben me rot geschrokken van alle reacties op internet", aldus dochter Monique Braat. "Onze insteek was dat de regelgeving zo krom is, maar het verhaal is helemaal verdraaid. Sommige reacties waren ronduit onbeschoft."
"De burgemeester heeft beloofd dat de regels worden aangepast en dat dit niet meer mag gebeuren. Dat was altijd ons doel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.