Video

Zomercursus 'plezier op school' maakt kinderen weerbaar :’Ik leer vrienden maken’

20 augustus 2014 om 23:54
nl
Ze waren kwetsbaar, maar komen nu zelfverzekerd over. De kinderen die in Eersel de cursus ‘plezier op school’ van de GGD volgen. De cursus is bedoeld voor kinderen die naar de brugklas gaan en gepest worden of problemen hebben.
Geschreven door

Door een rollenspel te spelen, leren de kinderen bijvoorbeeld om aansluiting te krijgen bij een groep en om een praatje aan te knopen. Grard was verlegen en had moeite om vrienden te maken, maar de cursus heeft daar verandering in gebracht. Na twee dagen training komt hij als een zelfverzekerde puber over.
Tot tien tellenOok Bart, die vaak werd gepest, zegt veel baat te hebben van de cursus. Hij heeft geleerd hoe hij moet reageren als hij geplaagd wordt : “Ik ga voortaan wel tot tien tellen en wordt niet meteen boos”. Ook blijkt zijn humor een sterke kant te zijn waarmee hij mensen kan inpakken
De moeder van Grard kijkt tevreden toe. Ze zag haar zoon in een paar dagen tijd veranderen: “Dat gaat helemaal goed komen. Hij is er klaar voor om maandag naar de brugklas te gaan.”
NazorgDe GGD die de cursussen overal in Brabant geeft, zegt dat ze bijna altijd werken. Toch is er nog nazorg. Na een paar weken komen de kinderen nog een keer terug om over hun ervaringen in de brugklas te praten. Hopelijk worden ze dan niet meer gepest en hebben ze echt vrienden gemaakt


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.