Video

Gezelligheid troef bij wagenbouwers Brabantsedag Heeze

21 augustus 2014 om 00:15
nl
De groep Hopeloos. Met ruim 160 vrijwilligers is het een van de grootste groepen vrijwilligers van de Brabantsedag in Heeze. In 1976 ontstaan als een afsplitsing van een andere groep. Daaraan danken ze hun naam, want de jongeren van toen werden hopeloos genoemd. Ondertussen hebben ze al een aantal keren de Brabantsedag gewonnen.
Geschreven door

Avond aan avond zijn de vrijwilligers aan het werk om weer een mooie wagen te bouwen. Lassen, boren, zagen en stofferen. Er is genoeg te doen.
Een man die hoog in de wagen een lier zit te maken is in het dagelijks leven trouble shooter bij ASML. Het werken aan de wagen is voor hem vooral een manier om lekker bezig te zijn.
Mooi themaHet thema krantenkoppen is een prima keuze, zegt ontwerper Henk: “Je kan er alle kanten mee uit en de koppen die halen we van het internet”.
Henk roemt de inzet van de vrijwilligers. Die zeggen op hun beurt dat het zeker geen opoffering is. “Met een pilsje erbij komt het helemaal goed. Het is gewoon een vriendenclub, Het gaat ons om de gezelligheid”, zegt een man die al drie weken dag in dag uit aan het werk is.
Al het nieuws over de Brabantsedag in Heeze vind je op onze themapagina: omroepbrabant.nl/brabantsedag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.