B en W Eindhoven ontzenuwen berichten over verontreinigde grond

21 augustus 2014 om 03:19
nl
Het valt allemaal wel mee met de bodemverontreiniging die volgens het Ouderen Appèl in Eindhoven op enkele plaatsen in de stad is aangetroffen. Burgemeester en Wethouders laten dit weten op raadsvragen van de politieke partij. Het college meldt onder meer dat grond langs de Kanaaldijk Noord sterk verontreinigd is, maar dat dat die geen gevaar vormt wanneer mensen er niet veelvuldig mee in contact komen.
Geschreven door

B en W bevestigen verder dat er vlakbij de nieuwbouwwijk Blixembosch Noordoost ziekenhuisafval lag, waaronder spuiten en flesjes met verdovingsmiddelen. Het CDA had hierover al in februari vragen gesteld.
Maatregelen genomenEr zijn maatregelen genomen om te voorkomen dat mensen in aanraking komen met vervuilde grond, zo stelt het college. B en W vinden het echter ook de verantwoordelijkheid van mensen om weg te blijven van terreinen die afgezet zijn met al dan niet goed afgesloten hekken. Ze menen ook dat er niets gezocht moet worden achter het feit dat direct nadat het Ouderen Appèl Eindhoven op onderzoek was uitgegaan, een aantal hekken was geplaatst.
De raadsfractie had ook opgemerkt dat op het perceel dat wordt begrensd door Sprookjesbosch en de John F. Kennedylaan honden ziek zouden zijn geworden. Ook zou de groei van planten en bomen er achterblijven. Bij het college is van beide constateringen niets bekend.
Krol in projectgroepHet is niet bekend wat Henk Krol van deze reactie vindt. Het raadslid van de ouderenpartij gaat een projectgroep leiden die bodemvervuiling in Eindhoven aan de kaak gaat stellen. Krol wil onder meer weten of het gemeentebestuur er alles aan heeft gedaan om de vervuiling te beperken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.