Pro-Gaza-demonstratie in binnenstad Breda

21 augustus 2014 om 12:40
nl
Het actiecomité Hart voor Gaza wil op zondagmiddag 31 augustus een pro-Gaza demonstratie houden in Breda. Die gaat via de singels en eindigt in park Valkenberg.
Geschreven door

Ook is er een manifestatie van twee tot vijf uur op het Kasteelplein, laten de organisatoren weten.
'Stem voor vrede'"In navolging van Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is Breda de volgende stad waar wij collectief een stem geven voor vrede", schrijft Hart voor Gaza op Facebook. "Onder de naam Hart voor Gaza' hebben ontzette Bredase burgers uit verschillende religieuze en politieke stromingen de handen ineengeslagen. Zij hebben hun krachten gebundeld om ook vanuit Breda een duidelijk signaal af te geven over de misstanden en gruwelijkheden die straffeloos worden gepleegd in de Gazastrook."
Diverse mensen zullen een toespraak houden, onder wie Anja Meulenbelt. Zij is schrijfster en oud-Eerste Kamerlid voor de SP. Meulenbelt heeft onlangs haar SP-lidmaatschap opgezegd uit onvrede over de koers die de partij volgt in het conflict tussen Israël en Gaza.  
Nog geen meldingEen woordvoerder van de gemeente Breda vertelde donderdagmiddag dat de gemeente formeel nog niet is ingelicht, hoewel de organisatie op de Facebookpagina meldt dat de melding al is gedaan. Volgens de gemeentewoordvoerder kan de organisatie de manifestatie tot 72 uur voor het begin van het evenement melden bij de gemeente. Er hoeft geen vergunning te worden aangevraagd.
Voorwaarden?Amsterdam verbood pro-Gaza-demonstranten eerder deze maand om gezichtsbedekkende kleding te dragen dan wel vlaggen van de Islamitische Staat (IS, voorheen ISIS) met zich mee te dragen.
De gemeente Breda kan niet melden of er voorwaarden worden gesteld aan de demonstratie en of de gemeente maatregelen neemt omdat er formeel nog geen melding binnen is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.