'Schok' bij vriendinnen Ellen Askamp na nieuwe arrestatie doodrijder

BREDA - Boos en geschokt zijn de vriendinnen van de Bredase Ellen Askamp. Boos omdat de man die hun vriendin in 2011 doodreed, na het fatale ongeluk nog eens negen keer zonder rijbewijs is betrapt. De man werd daarom vorige week woensdag weer opgepakt. Hij moet in april voor de rechter verschijnen.
Voor de camera van Hart van Nederland reageren vriendinnen van Ellen op het nieuws over de arrestatie. Telkens als ze iets over de verdachte horen, komen de herinneringen aan het ongeluk weer terug. Letterlijk, want de vriendinnen van Ellen zagen hoe zij werd aangereden.

Dader
Vriendin Carmen vraagt zich vooral af wat er door het hoofd van de verdachte ging toen hij weer zonder rijbewijs achter het stuur plaatsnam. Zelfs vier jaar na de dood van Ellen blijft het Carmen bezig houden.

De dronken doodrijder reed veertig kilometer per uur te hard. Hij schepte het meisje. Ze had geen kans om aan de auto te ontsnappen. De Oosterhouter kreeg een celstraf van bijna vier jaar, maar zat al lange tijd in voorarrest en hoefde niet terug de cel in. Hij moest zijn rijbewijs zes jaar inleveren.