CBS: meer Brabanders met ww-uitkering dan vorig jaar

21 augustus 2014 om 14:02
nl
Het aantal Brabanders met een lopende ww-uitkering is toegenomen in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.
Geschreven door

In Brabant hadden de afgelopen maand 68.200 Brabanders een ww-uitkering, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Een jaar geleden bedroeg dat aantal in dezelfde periode nog 61.900. Landelijk krijgen 437.000  mensen momenteel een werkloosheidsuitkering.
Volgens het CBS is één van de oorzaken de werkloosheid in het onderwijs. In die sector nam het aantal uitkeringen het hardst toe ten opzichte van vorig jaar. Ook in de zorg, de transportsector en bij de overheid liep het minder goed. In de horeca en de handel daalde juist het aantal uitkeringen.
Werkloosheid daaltOverigens daalde wel het aantal werklozen voor de derde maand op rij. De werkloosheid nam in juli landelijk met 12.000 mensen af en kwam uit op 8,2 procent van de beroepsbevolking. De werkloosheid kwam afgelopen maand daarmee uit op 645.000. Het aantal Nederlanders zonder baan is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 14.000 per maand gedaald.
De daling komt volgens een woordvoerder van het CBS onder meer doordat meer mensen aan het werk zijn gegaan. Dit heeft volgens hem niets te maken met het aantal uitkeringsgerechtigden, dat dus juist toeneemt. "Iemand kan een gedeeltelijke ww-uitkering hebben en daarnaast ook werken." Dit speelt bijvoorbeeld als iemand een baan vindt waarbij hij minder uren kan werken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.