Duurdere Belgische diesel is 'enorme opsteker' voor pomphouders grensstreek

21 augustus 2014 om 15:55
nl
De Belgische plannen om de dieselprijs te verhogen zijn 'een enorme opsteker' voor de noodlijdende pomphouders in de grensstreek. Als de plannen van de nieuwe Belgische regering doorgaan, wordt de dieselprijs in België hoger dan in Nederland.
Geschreven door

Het is meer dan een druppel op de gloeiende plaat, zegt Edsko Schuitema van belangenvereniging BETA: "Al zou het maar om een paar centen gaan. De laatste keer werd de accijns hier met vijf cent verhoogd, dat zorgde al voor een grote uitloop van klanten over de grens. Een kleine verhoging van de prijs in België zou dat al recht kunnen trekken."
Twintig cent duurderIn België wordt er druk onderhandeld over een nieuw kabinet. De dieselprijs ligt daarbij weer op tafel. Onderhandelaars willen de prijs met twintig cent per liter opschroeven. Dat zou betekenen dat de Belgische diesel ongeveer 1,60 euro per liter gaat kosten, tegen ongeveer 1,50 per liter in Nederland.
BETA is samen met BOVAG bezig met een brief aan staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes. Schuitema: "Hij heeft op dringend verzoek van het parlement toegezegd de Belgen te adviseren om de prijs meer in lijn te brengen. Nu dit Belgisch plan er is, willen wij hem natuurlijk maar al te graag herinneren aan die belofte."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.