'Bonnie en Clyde' op 2 september voor rechter na overvallen in onder meer Lage Mierde

21 augustus 2014 om 17:46
nl
De 25-jarige Antonio Marcos van der Ploeg en de 19-jarige Enise Merve Bircan moeten dinsdag 2 september voor het eerst op een openbare zitting voor de rechter verschijnen. De twee, ook bekend als 'Bonnie en Clyde', worden verdacht van een reeks gewelddadige overvallen. Een van die overvallen pleegden ze in Lage Mierde.
Geschreven door

De man en vrouw zorgden in februari voor grote opschudding, toen ze door Nederland trokken en een spoor van geweld achterlieten.
Ontvoering, schietpartij en gijzelingBij de overval op een huis in Lage Mierde zouden ze de getuigen vast hebben gebonden. Ook zouden ze zich schuldig hebben gemaakt aan een ontvoering in Meppel, een gijzeling in het Drentse Echten en een schietpartij, roofoverval en ontvoering in Enschede.
Na een wekenlange klopjacht werd het stel in een hotel in Duitsland opgepakt en na drie maanden uitgeleverd aan Nederland.
Tijdens het opsporingsonderzoek hebben politie en justitie de volledige namen en foto's van de verdachten vrijgegeven. Het grove geweld en de vrees dat de twee nieuwe slachtoffers zouden maken, waren hiervoor de aanleiding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.