Verontwaardiging over ‘minuut stilte’ voor Pedro Salazar bij PSV: ‘Huilende familie stond klaar'

21 augustus 2014 om 21:13 • Aangepast 21 november 2020 om 22:56
nl
De 'minuut stilte' voor de overleden ex-perschef Pedro Salazar van PSV duurde donderdagavond precies twaalf seconden. Kijkers in en buiten het stadion konden dit niet waarderen. Het publiek in het stadion reageerde met een striemend fluitconcert, een moeizaam begin van de eerste play-offwedstrijd in de Europa League-voorronde tegen Sjachtjor Soligorsk.
Profielfoto van
Geschreven door

Een paar uur voor de aftrap kreeg PSV toestemming van de UEFA voor een minuut stilte ter nagedachtenis Salazar, die dinsdag op 55-jarige leeftijd overleed. Na ongeveer twaalf seconden besloot de Roemeense scheidsrechter Pavel Cristian Balaj de herdenking af te kappen.
Een 'huilende familie' stond klaar voor de minuut stilte, laat aanwezige Daan Sanders weten. "Twaalf seconden later was het moment voorbij." PSV-aanvoerder Georginio Wijnaldum en diverse andere spelers protesteerden direct bij de scheidsrechter.

'Terecht fluitconcert'De arbiter zou op tijd de wedstrijd hebben willen aftrappen. Op Twitter en Facebook komt een stortvloed aan klachten binnen. "Eigenlijk zou PSV gewoon niet moeten aftrappen", vindt Thomas Hogeling. "Scheidsrechter wordt getrakteerd op terecht fluitconcert", laat sportjournalist Frank Wielaard vanuit het Philips Stadion weten.
Andere sportfans hekelen juist het beleid van de UEFA en de FIFA. "Machtsmisbruik van schurk Blatter is voelbaar bij de UEFA-wedstrijden. Wat respectloos en schaamteloos", aldus Johan. Matthijs Kreuning schaart zich achter die woorden. "UEFA gaat weer eens over lijken. Minuut stilte voor Salazar bij PSV duurt slechts paar seconden om exact op tijd te starten."

Wachten op privacy instellingen...

Reactie PSVPSV laat weten contact op te nemen met de UEFA. "PSV is zeer teleurgesteld in de wijze waarop invulling is gegeven aan de minuut stilte", laat de sportclub weten op Twitter.
De winnaar van het tweeluik PSV-Sjachtjor, waarvan volgende week donderdag in Wit-Rusland de return is, plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.