Video

Gevlucht nationaal elftal Eritra wint van vierdeklasser Barça Breda

22 augustus 2014 om 00:44
nl
Het is een bijzonder verhaal. Het verhaal van het nationale elftal van Eritrea. De voetballers ontvluchtten hun land en kwamen in Nederland terecht. Nu wil bijna iedereen tegen ze spelen. Donderdagavond was vierdeklasser Barça uit Breda aan de beurt en dat bleek geen makkelijke tegenstander voor de internationals.
Geschreven door

De Eritrese ploeg woont maar net buiten Brabant in Gorinchem. In 2012 zag de ploeg de kans om tijdens een toernooi in Oeganda weg te vluchten van de dictatuur in Eritrea. Via omwegen kwamen de internationals in Nederland terecht.
Multicultureel karakterSindsdien worden ze door veel clubs voor oefenduels gevraagd. Ze verlopen nipt van Jong Brabant United (jeugdopleiding RKC Waalwijk en FC Den Bosch) en speelden gelijk tegen de Kozakken Boys uit Werkendam.
De tegenstander van donderdagavond was Barça uit Breda, een ploeg uit de vierde klasse. Voorzitter Jan Hopman vroeg de Eritrese ploeg omdat hij graag het multiculturele karakter van zijn club wil uitstralen. Maar daarnaast wilde hij zijn ploeg ook leren verliezen. Dat was ook het plan van trainer Roberto Lotto van het Dutch Soccerteam Eritrea: "Die Brabo's pakken we wel even in."
Nederlaag BarçaEen makkelijke overwinning werd het niet, maar de Eritreeërs versloegen Barça uiteindelijk met 1-3.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.